Trandansen

 
Skatelövs spelmanslag
Fredag 25 mars
Kalvsviks bygdegård
Logga blå.jpg
Spelmanslag 1.jpeg

Tranorna har anlänt och dansar för oss på myrar, mader och potatisåkrar. Då vill även Valshuset bjuda upp till Trandans. 

 

Det sker i Kalvsviks bygdegård fredag 25 mars 2022 med våffelcafé och DANS till Skatelövs spelmanslag. 

 

Önskar man se riktiga tranor är man välkommen till fågeltornet vid Husebymaden med kompetent guidning. Där finns även några tubkikare och handkikare till utlåning.

 

Program:

16.30 – 18.00  Guidning i fågeltornet vid Husebymaden

18.00 – 19.00  Prova-på dans för nybörjare (och andra glada)

18.00 – 20.30  Våffelcafé i Kalvsviks bygdegård

19.00 – 22.30 (ca)  Dans till Skatelövs spelmanslag i Kalvsviks bygdegård

---------------

Arrangemanget har frivillig entré. 

Valshuset uppmuntrar i stället besökare att lösa medlemskap.

Quilty

 
Fredag 18 mars
19:00 Växjö teater
Biljetter hos Ticketmaster
Quilty.jpeg

Valshuset stöttar en konsert där svensk-irländska Quilty framför det fantastiska programmet ”Out on the Ocean”. Efter konsert blir det ”session” på Sláinte Pub

 

Ett arrangemang som stått på vänt i två långa pandemiår. 

 

Dagen/kvällen före konsert är det ”St Patrick's Day” som är Irlands nationaldag. Då kommer Valshuset finnas på Växjös Irländska pubar.

quiltymusic.com

Valshusets årsmöte 2022 och konsert med Breda Gatan

5 februari
Nygatan 6

17:00 Digitalt årsmöte
19:00 Livekonsert

(Matinékonsert fredag 4/2 kl. 15:00)

Medlemmar i Valshuset kallas härmed till årsmöte. I år blir årsmötet som förra året helt och hållet digitalt. Länk till mötet. Länken är öppen från kl. 16:30, logga gärna in en stund innan klockan 17 så att du ser att allt fungerar. Om något krånglar med länken får du gärna höra av dig till Anders på anders.smedenmark@musikisyd.se. Årsmöteshandlingar hittar du längst ner på sidan.

 

Medlemmar som deltar på årsmötet går gratis på kvällens konsert!

Passa gärna på redan nu och uppdatera ditt medlemsskap, se mer information om hur du går till väga här. Medlemsavgiften för 2022 är 75 kronor.

Breda Gatan besöker oss och bjuder på inte bara en utan två konserter i anslutning till årsmötet.

 

Fredagen den 4/2 klockan 15:00 blir det matinékonsert där barn och ungdomar upp till 19 år går in gratis tillsammans med medföljande vuxen.

 

Lördagen den 5/2 klockan 19:00 blir det sedvanlig kvällskonsert i anslutning till årsmötet. Biljetter (och gratisbiljetter till barn) till båda konserterna hittar du HÄR.

 

 

 

 

 

I maj 2019 klev ett nytt band med ”gamla” folkmusiker ut i dagsljuset. Då släpptes Breda gatans första album. Kvartetten består av fyra starka personligheter med stor utstrålning, som har slagit sig samman för att framföra visor med humor, svårmod och berättelsen i fokus.

Bakom namnet hittar vi folksångerskorna Emma Härdelin och Johanna Bölja Hertzberg, fiolspelmannen Kjell-Erik Eriksson och Ola Hertzberg på nyckelharpor, så räkna med underskön sång och tätt samspel.

Johanna Bölja - Sång

Spelar även med Rallarnas Visor, Kapten Bölja och tidigare med Ranarim.

Kjell-Erik Eriksson - Fiol

Spelar även med Triakel, Bo Lyckligs Gammeldansorkester och Hoven Droven.

 

Ola Hertzberg - Nyckelharpor

Spelar även med Västanå Orchestra, Outhouse Allstars och tidigare med Nyckelharporkestern.

Emma Härdelin - Sång

Spelar även med Triakel, Garmarna och String Sisters.

 

-------

Årsmöteshandlingar


 

IF-Breda-Gatan-redigerade-181318-no-9-OLA-FLYTTAD.jpeg

Växjö Kulturnatt

29 januari
12:00-16:00
"En kvart från Nygatan 6"
Aoptiks skyltfönster, Storgatan 28

Digital visning av mikrofestivalen som blev en mikrokonsertserie. Åtta akter med några av Sveriges bästa folkmusiker. I samarbete med Musik i Syd.

21:00
Johan Hedin och Ida Meidell Blylod
Nygatan 6

Hitparad från 1700-talets Växjö!

Från den gustavianska tidens Växjö finns en förvånansvärd stor mängd notböcker med dansmusik bevarade. Nyckelharpspelaren Johan Hedin och barockviolinisten Ida Meidell Blylod har valt ut sina favoritlåtar ur samlingarna och framför musiken med sällsynt skicklighet och innerlighet. Mathias Boström, chef för Smålands Musikarkiv, hjälper till med att sätta musiken i sitt lokalhistoriska sammanhang. Mycket fin musik och en gnutta lärdom blir förhoppningsvis till en oemotståndlig kulturnattscocktail!

 

Konserten arrangeras i samarbete med Musik i Syd.

Biljetter hittar du HÄR

INSTÄLLT
Knutsdansen

15 januari

Genomförs i stället 7 maj 2022


 

På grund av aktuella restriktioner måste vi tyvärr ställa in årets Knutsdans. Vi hoppas kunna engagera Bert, Jeanette och Johannes vid ett senare tillfälle!

Bert Persson bild.jpg
2017-03-21_Jeanette Johannes_0353 c A3.jpg

Bert Persson började dansa folkdans 1965 och redan 1966 började han undervisa och var på sin första polskedanskurs. Efter danspedagogutbildningen på Danshögskolan i slutet av 70-talet undervisade han på heltid fram till 2013, i huvudsak på Danshögskolan/Dans- och Cirkushögskolan. Han har också ägnat sig åt scenisk verksamhet, bland annat som ledare och koreograf för Svensk Folkdansensemble mellan 1982 och 1993. Han har varit med som dansare och medskapare i projektet Nästing, Nageltoo och Repsnagel och projektet Virvla. 2019 satte han punkt för sitt dansarliv genom att vara med som dansare i Anna Öbergs Solitude.

 

Eriksson/Jacobsson har de senaste 11 åren turnérat frekvent med sin alldeles säregna expertis där kombinationen av folkmusik och barockmusik skapar en uttrycksfull och sammanflätad musikalisk värld. Denna unika duo spelar låtar efter skånska spelmanssläkter och har även tagit upp den mycket sällan spelade östjämtska repertoaren . De båda musikernas lyhördhet och tekniska briljans skapar ett varierat och dansant samspel.